חקלאות וכלכלה ירוקה

ממליץ לכם לבקר באתר המביא נתונים סטטיסטים שונים על החקלאות בעולם בהקשר לכמויות המזון, המשבר הסביבתי, ההיבט הכלכלי ועוד. התצוגה הגרפית בהירה ומלמדת, ואם תתמידו עד הסוף תפגשו גאווה ישראלית – נתונים מהודו על השקייה בטפטוף (המצאה ישראלית למי שלא מכיר) שמגדילה את התוצרת פי שתיים וצורכת חצי מכמות המיים.

נתון סטטיסטי אחד משך את תשומת ליבי – רק 16% מהתוצרת החקלאית העולמית נסחר בשוק הבינלאומי, ושיעור זה ירד ב- 2008 לאחר שעלה בשנים קודמות.  מצד אחד זו בשורה משמחת – התבססות רבה יותר על ייצור מקומי זו בהחלט הגישה הירוקה. מצד שני זו בשורה בעייתית לכל אלו שחיים באזורים בהם כושר הגידול המקומי מוגבל, וייפגע עוד יותר עם התפתחות משבר האקלים.

צופה פני עתיד, ישראל צריכה בראש ובראשונה להקטין את התלות שלה בייבוא יבולים וחומרי גלם לייצור מזון מהעולם, אלו מקורות שיתייקרו ויתמעטו, ובמקום זאת על ישראל להתבסס יותר ויותר על גידולים מקומיים. בנוסף, כ"ניצול הזדמנות", כדאי לבחון איזה גידולים ניתן להרחיב בישראל כפוטניצאל לייצוא, בציפייה להעלאת מחירם בעולם.

תגובה אחת »

  1. יאיר ק said

    יצוא חקלאי פירושו (מעשית) יצוא מים. יבוא חקלאי הוא בעצם גם יבוא מים (מחקרים מסויימים קוראים למים העוברים כך 'מים וירטואליים'). בהתחשב בהקטנה המתמשכת של הקצבות המים לחקלאות ובעלות המים המותפלים אני לא רואה תרחיש בעתיד הרחוק שבו ישראל תייצא יותר מדי תוצרת חקלאית (אולי רק גידולים המושקים במי קולחין או מים מליחים, אבל יתכן שגם המים האלו יותפלו בסופו של דבר), וכנראה שישראל תמשיך לייבא תוצרת חקלאית כל עוד זה ניתן.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: